EkoRent, sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu

EkoRent, sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu

Ekorent Nissan
Kuva: Ekorent
Pilotoitu ratkaisu
Tuntipohjaiseen hinnoitteluun perustuvan täyssähköautojen vuokrauspalvelun tuominen markkinoille.
Alkoi/päättyi
2013–2019
Kontaktihenkilö

Toimitusjohtaja Juha Suojanen

Keitä mukana
Tekes (Fiksu kaupunki -ohjelma ja EVE-ohjelma), EkoRent Oy
Tiivistelmä

EkoRent Oy toi markkinoille uudenlaisen autonvuokrauspalvelun, jossa kaikki vuokrattavat autot ovat täyssähköautoja. Palvelun käytöstä veloitetaan tuntipohjaisesti, ja veloitus koskee vain auton todellista käyttöaikaa. Palvelukonseptin suunnittelu aloitettiin vuonna 2013, EkoRent Oy perustettiin vuoden 2014 keväällä ja autonvuokrauspalvelu lanseerattiin vuoden 2014 loppupuolella.

Palvelupisteet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Jyväskylässä. Seuraavaksi palvelu laajenee Tampereelle ja Rovaniemelle. Palvelua käyttävät pääasiassa julkisilla kulkuvälineillä matkustavat, vain satunnaisesti autoa tarvitsevat kaupunkilaiset sekä yritykset. Suurimpana esteenä palvelun käyttöönotolle pidetään palvelukonseptin uutuutta ja sitä, ettei sähköautoja tunneta vielä kovin hyvin. Palvelulla nähdään olevan markkinapotentiaalia. EkoRentin tavoitteena on palveluverkoston laajentaminen Suomessa sekä kansainväliset markkinat. Tämän mahdollistamiseksi yritys haki vuonna 2016 uutta pääomaa joukkorahoituksella, johon osallistuneet saivat vastineeksi sijoituksestaan osakkeita ja sähköauton ajoaikaa.

Syksyllä 2019 Ekorent kertoi lopettavansa  sähköautojen vuokraustoiminnan Suomessa ja keskittyvänsä jatkossa sähkötaksipalveluun Afrikassa.

Rahoitus
Palvelua on kehitetty osana Tekesin Fiksu kaupunki -ohjelmaa vuodesta 2014 lähtien, se on saanut lisäksi Tekesin EVE-ohjelman kautta TEM:n energiainvestointitukea. Mukana myös yksityisiä sijoittajia, EkoRent haki uutta pääomaa joukkorahoituksella.
Paikkakunta
Helsinki, Espoo, Vantaa, Jyväskylä
Energiateknologiat
Teknologioiden sijainti
Energian käyttömuodot
Suunnittelu- ja toteutusvaiheet