GreenRiders

GreenRiders

Green Riders
Pilotoitu ratkaisu
Verkkopalvelu, joka mahdollisti kimppakyytien tarjoamisen ja vastaanottamisen sekä yksityisille kansalaisille että organisaatiokäyttäjille.
Alkoi/päättyi
2009-2015
Kontaktihenkilö

Toimitusjohtaja, perustaja Oskari Räisänen, GreenRiders, etunimi.sukunimi [at] greenriders.com

Keitä mukana
Yrittäjä Oskari Räisänen
Tiivistelmä

GreenRiders-verkkopalvelu mahdollisti autokyytien jakamisen ja toi siten uuden edullisen ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisen yksityisautoilun ja julkisen liikenteen rinnalle. Ilmainen verkkopalvelu yhdisti yksityisautoilun osaksi julkista liikennettä ja tarjosi yksityisille kansalaisille työkalut kimppakyytien tarjoamiseen ja hakemiseen niin lyhyille kuin pitkillekin matkoille. Kyytiä voi hakea tai tarjota nettiselaimella tai kännykällä, ja palvelu ilmoitti vahvistetusta kyydistä tekstiviestillä. Palvelua käytettiin yleisimmin kaupunkien välisillä, noin 150 kilometrin pituisilla matkoilla.

Palvelu soveltui myös yrityksille ja muille organisaatioille, joille oli tarjolla maksullinen palveluversio. Keskisuurille ja suurille organisaatioille räätälöity GreenRiders Corporate Edition tarjosi työkalut organisaatioiden matkakulujen säästämiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Palvelun avulla organisaation henkilöstö saattoi käyttää yhteisiä kimppakyytejä tai jakaa kyytejä muiden rekisteröityneiden organisaatioiden henkilöstön kanssa.               

     

Arviointi

GreenRiders voitti vastuullista liiketoimintaa edistävän Join Our Core -kilpailun Lontoossa v. 2013. Yritys voitti myös CGI:n järjestämän kestävän kehityksen kilpailun, josta sai palkinnoksi 20 000 euron arvosta konsultointiapua kansainvälistymiseen.

Paikkakunta
Useat Suomen kaupungit
Energialähteet
Teknologioiden sijainti
Energian käyttömuodot
Suunnittelu- ja toteutusvaiheet