S-Ryhmän Kera Challenge

S-Ryhmän Kera Challenge

Kera Challenge
Pilotoitu ratkaisu
Uudenlainen ideakilpailu S-ryhmän logistiikkakeskuksen alueen muuntamiseksi innovatiiviseksi asuinalueeksi.
Alkoi/päättyi
2015–2016
Kontaktihenkilö

Raija Rinta-Erkkilä, S-Ryhmä, raija.rinta-erkkila [at] sok.fi

Keitä mukana
S-Ryhmä, Nordic Innovation, Demos Effect, Espoon kaupunki
Tiivistelmä

S-ryhmä järjesti ideakilpailun, jossa haettiin ratkaisuja S-ryhmän Keran logistiikkakeskuksen muuttamiseksi eläväksi ja vetovoimaiseksi kaupunginosaksi, kun yhtiö siirtää logistiikkatoimintonsa muualle vuosina 2016–2018. Kilpailussa haettiin erityisesti kiertotalouteen ja älykkäisiin kaupunkiratkaisuihin liittyviä ideoita. Tavoitteena oli, että kaikki alueen palvelut olisivat saavutettavissa jalan 20 minuutissa.

Kera Challenge -kilpailu on osa Nordic Built Cities Challengea, jossa halutaan kehittää ja esitellä pohjoismaisia, innovatiivisia kaupunkiratkaisuja ja edistää niiden vientiä. Se koostuu kuudesta paikallisesta kilpailusta eri Pohjoismaissa. Keran alue valittiin mukaan ainoana Suomesta.

Kilpailun kriteereissä painotettiin yhteisöllisyyttä ja alueen identiteettiä. Kyseessä ei ollut perinteinen arkkitehtikilpailu, vaan kilpailussa haettiin käytännön ratkaisuja, jotka voidaan toteuttaa 2–6 vuoden aikavälillä, ja joista syntyy elinkelpoisia liiketoimintamalleja. Ideakilpailussa oli kaksi vaihetta. Ensimmäisen vaiheen jälkeen valittiin neljä finalistia, jotka saivat kehittää ratkaisuja edelleen. Kilpailun aikana järjestettiin vierailuja paikan päällä, ideoiden vaihtoa pohjoismaisten osallistujien kesken sekä työpaja alueen käyttäjien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Dokumentaatio
Rahoitus
S-Ryhmä, Nordic Innovation
Paikkakunta
Espoo
Energialähteet
Teknologioiden sijainti
Energian käyttömuodot
Suunnittelu- ja toteutusvaiheet